Archive for Ocak 2016

Bir Fırsatçılık Hikayesi: 12.150 Puding ile Sınırsız Uçmak!

Puding Adam
Puding Adam'dan tarihe geçecek fırsatçılık örneği:

1999 Mayıs’ında inşaat mühendisi David Phillips, nam-ı diğer puding adam, bir dükkanda alışveriş yapmaktadır. Healthy Choice adlı donmuş gıda firmasının promosyonunun üründen daha değerli olduğunu fark eder ve her biri 50 mil uçuş hediye eden pudinglerden tam 12.150 adet satın alır. Yaptığı 3140 dolarlık harcamanın dikkat çekmemesi amacıyla 2000 yılında felaket olacağını düşündüğü için erzak depoladığını söyler.

Eğer pudinglerden çıkan kuponlar mayıs ayı içinde postalanırsa 50 yerine 100 mil hediye edilecektir. Tek başına tüm kuponları ayıklayamayacağını fark eden Phillips, bir yardım örgütü olan Salvation Army'den yardım alır ve karşılığında pudingleri bu örgüte bağışlar.

Healthy Choice sözünde durur ve Phillips'i 1 milyon 253 bin mil ile ödüllendirir. Phillips 1 milyon mil kadarını American Airlines’ın özel bir programı olan A-Advantage hesabına aktarır ve ömür boyu gold üyelik kazanır.

Phillips, 3140 dolar karşılığında kazandığı millerle 31 kere Avrupa'ya, 42 kere Hawaii'ye, 21 kere Avustralya'ya veya 50+ kere Amerika içine uçabilecektir. 2000 yılından bu yana millerini kullanan Phillips, yaptığı harcamanın 5 katı hızda mil kazanmaktadır.

A-Advantage gold üyeliğiyle özel rezervasyon ve check-in imkanları, bonus miller gibi haklara sahip olan Phillips yardım örgütüne bağışladığı pudingler karşılığında 815 dolar vergi indirimini de hak etmiştir...
25 Ocak 2016 Pazartesi
Posted by Adsız

Gülümsemeye dair şaşırtıcı gerçekler: Hangi gülümseme ne anlama geliyor?

Vücut dili kullanımının en belirgin özelliklerinden olan gülümsemenin farklı çeşitleri, altında farklı anlamlar barındırıyor. Tıpkı hissederek gülümsemenin ve mutlu olmadığımız halde gülümsemenin karşımızdaki kişiler tarafından hissedilebiliyor olması gibi, nasıl güldüğümüzün de karşımızdaki kişiler tarafından algılanış biçimi farklılıklar gösterebiliyor.

Dudakları kapatarak gülümsemek


Dudaklar kapalı şekilde gülümsemek, gülümsemenin en yaygın olarak kullanılan çeşitlerinden biri. Kolay yapılabiliyor olması, gülümsemek istemediğimiz ancak gülümsememiz gereken durumlarda karşı tarafa kibar ve nazik bir tepki vermeyi daha kolay hale getiriyor. Dudaklar kapalı olarak gülümsemek, çoğunlukla samimi algılanmayan bir gülümseme biçimi. Gerçekten hissederek gülümseyen kişilerden dişlerini göstererek gülümsemelerini bekliyoruz. Her ne kadar orta dereceli bir samimiyet belirtisi olarak algılansa da, karşımızdaki kişinin gülümserken dişlerinin beyazlığına güvenmiyor oluşunun ya da dişlerindeki problemleri gizlemek isteyişinin de dudaklarını sıkı şekilde kapatarak gülümsemeyi tercih etmesinin sebebi olduğunu da aklımızın bir köşesinde bulundurmakta fayda var.

Kendini beğenmiş gülümseme

Kendini beğenmiş ve odağın kendisinde olmasını isteyen insanların çoklukla kullandığı bu gülümseme çeşidinde, dudaklar genelde kapalı ve gülümseme sağa ya da sola çekilmiş olarak bulunuyor. Zaman zaman dudakların aralık olduğu ya da üst dudağın biraz daha kalkık tutulduğu durumlarda da gözlenebiliyor. Dudaklarla birlikte kaşlarda da bir tarafı kaldırmak gülümsemeyi tamamlayıcı olarak kullanılabiliyor.
Kendini beğenmiş şekilde gülümseyen insanların bir çoğu bulunduğu ortamda lider konumunda olmak isteyen ve odak noktası olmak isteyen kişiler. Kalabalık bir ortamda iletişim kurduğunuz kişilere bir süreliğine bu şekilde gülümsemeye devam ettiğinizde sizinle konuşurken çok daha dikkatli ve gergin olduklarını hissedebilirsiniz.

Yarım gülümseme

Kendini beğenmiş gülümsemeye oldukça benzeyen bu gülümseme türü, asimetrik bir görüntü yarattığı ve tam olarak ne yaptığınızın anlaşılmaması nedeniyle en karmaşık ve en farklı tepkiler alabileceğiniz gülümseme çeşidi. Kendine güven, utanma, ilgi, kızgınlık, dominantlık gibi birbirinden çok farklı duyguları yansıtabiliyor.

Ağız açık gülümseme


Ağız açık olarak gülümseme, dişlerin tamamının gösterildiği gülümseme çeşidinden farklı olarak, kahkaha atarken çekilmiş bir fotoğraf görüntüsünü andırır. Bu gülümseme de, şaşırtıcı şekilde çoğunlukla yapay ve samimiyetsiz bir imaj yansıtır. Her ne kadar yapay olsa da, bu şekilde gülümseyen kişiler çoğunlukla umursamaz, ben merkezci ve eğlenceli kişiler olarak tanımlanır. Özellikle fotoğraflarda fotojenik görünmenin en kolay yollarından biri, tüm dişleri göstermek ve ağzınızı olabildiğince açmak. Tabii ki öğle yemeğinde dişinizde maydanoz kalmadığından ve dişlerinizin yeterince beyaz olduğundan emin olduktan sonra:)

Bu içerik http://www.uplifers.com/ tarafından hazırlanmıştır. 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

KYK TEMATİK KIŞ KAMPLARI BAŞLIYOR

Tematik kamplar
Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK'nın yarı yıl tatilinde düzenleyeceği, "Tematik Kış Kampları" KYK yurtlarında kalan 50 ilden gelecek yüzlerce öğrencinin buluşacağı aralarında Antalya, Bursa, Konya, İzmir ve İstanbul'un da bulunduğu 10 ilde düzenlenecek. 5 gün sürecek kamplarda KYK’lı gençlerin belirlenmiş olan temalarda akademik alanda bilgi sahibi olmaları, alanında başarılı ve uzman isimler ile bir araya gelmeleri ve ufuklarını genişletmeleri hedefleniyor.

Yarıyıl Tatilinde Kamp Keyfi Devam Ediyor!

 Bakanlığımız yarıyıl tatilinde; milli ve manevi değerlerimizi ele alan “Anadolu’nun Değerleri Kampı” ve yakın tarihimizin kırılma noktalarına ışık tutan “Yakın Tarih Kampı” olmak üzere iki farklı temada kamp seçeneği ile gençlerimize fırsat sunuyor.

18-22 yaş arasındaki gençlerimiz 05 – 15 Ocak 2016 tarihleri arasında aşağıda yer alan başvuru formunu doldurup genclik.kamplari@gsb.gov.tr e-mail adresine göndererek başvurularını yapabilecekler.

 Yarıyıl tatilini gençler için unutulmaz kılmak adına standart kamp aktivitelerimiz bütün heyecanıyla kamp programında yerini alacak. Bununla birlikte ilgili kamp temasına uygun seminerlerle zenginleştirilmiş dopdolu bir içerik de gençlerimizi bekliyor olacak.

Kampla ilgili gelişme oldukça sitemizde yayınlanacaktır.

Başvuru formunu indirmek için tıklayın

Akıllı Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Akıllı telefon
Piyasada artık birçok akıllı telefon mevcut. Özellik yelpazesi geniş ve fiyat etiketleri farklı. Birçok kullanıcı, yeni telefon alırken hatalar yapıyorlar. Bu uyarılara kulak asarak sizde elinizde ki bütçeyle iyi bir telefona kavuşabilirsiniz.


1- Yeni bir telefon alırken öncelikle "Neye ihtiyacınız var?" sorusunu kendi kendinize sormalısınız, ardından da "Ne kadar bütçeniz var?" bunu belirlemelisiniz.

- En önemli iki unsur olarak bunları gösterebiliriz. Şimdi bir sıralama yaparak dikkat etmeniz gereken unsurları kısaca anlatalım...

2- Ne istiyorsunuz? Önceliklerinizi belirleyin Bazı kullanıcılar öncelik olarak "pil ömrüne" önem verirken bazıları "büyük ekran" seçer, bazıları ise tercihlerini "kameralardan" yana yapar. Haliyle siz de yeni bir ürün alırken size en çok lazım olan detayları ön plana alarak hareket etmelisiniz.

- Akıllı telefonlarda pil ömrü nasıl uzatılır? Öğrenmek için buraya tıklayın.

3- Yalnızca kamera ve sosyal medya uygulamalarıyla ilgilenen bir kullanıcı için phablet kategorisinde, kalemli bir mobil cihaz tercih etmek pek doğru olmayacaktır. Çünkü bu tip cihazların sunduğu kendine has özellikleri neredeyse hiç kullanmayacaktır. Böyle tercihler yapan, ama daha sonra aldıkları cihazların birçok özelliğini kullanmayan çok kişi var.

4- En yüksek fiyatlısı "en iyi" olmadığı gibi, en uygun fiyatlısı da "en kötü" değildir
Birçok konuda olduğu gibi akıllı telefon pazarında da bu kural unutulmamalı. Eğer yalnızca internette gezinmek ve aramalar yapmak istiyorsanız, bunu yalnızca 2 bin liranın üzerinde fiyatı bulunan telefonlarla değil, bin liranın altındaki ve güncel yazılımlı telefonlarla da yapmanız mümkün.

- Bond hızında telefon: Xperia ion!

5- Önceki maddeyi de hatırlatarak, ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra bütçenize en uygun modelleri belirlemenizde fayda var.

6- Garanti şartlarına ve teknik servis imkanlarına dikkat edin
Bu, özellikle "daha uygun fiyatlı olsun" amacıyla yurt dışından getirilen telefonlar için önemli. Bazı telefonların ülkemizde de garantisi bulunuyor ve teknik servis desteği alabiliyorsunuz. Ama bir de ülkemizde garanti desteği olmayan telefonlar var.

7- Diyelim ki uygun fiyata yurt dışından telefon aldınız, ama ülkemizde servisi yok. Akıllı telefonlardaki en ufak arızalar bile ciddi maliyetler doğurabiliyor ve böyle bir durumla karşılaşırsanız tasarruf yapayım derken daha zararlı konuma gelebilirsiniz. Bu yüzden seçimlerinize dikkat etmenizde fayda var.


8- Merak ettiğiniz telefonları mutlaka mağazada deneyin
Almak istediğiniz cihazlar için araştırma yapmanız ve yazılanları okuyarak hareket etmeniz gayet normal. Ancak sadece yazılanları okuyarak bir sonuca varamazsınız. Bunun için de devreye pratik bilgiyi, yani kendi deneyimlerinizi sokmalısınız.

9- Çünkü duyduklarınız ve öğrendikleriniz, sizi bir noktaya kadar tatmin eder. Asıl kararı vermesi gereken kişi sizsiniz ve dolayısıyla kendinizi de yine siz ikna etmelisiniz.

10- Örneğin 3 telefon arasında mı kaldınız? Mağazaya giderek o 3 telefonu da sırasıyla deneyin. Tutuş hissine, kullanılabilirliğine, ihtiyacınız olan özelliklere göz atın ve kendi karşılaştırmanızı yaptıktan sonra kendi kararınızı verin. Böylesi içinize sinecektir ve doğru tercihi yapabileceksiniz.


En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -